Aursunden avfallsbeholdere

Hvordan velge kildesorteringsløsning?

Kartlegging av bedriften er viktig før man starter sortering av avfall. Selgerne hos Røros Produkter, May Kristin og Kristin tar seg god tid til å gå gjennom din bedrifts behov.

– Det første jeg spør kundene om når de ringer, er hvor mange mennesker som oppholder seg i bygget, og hva slags avfall som skal sorteres, sier Kristin.

– Deretter kartlegger vi tømmefrekvens, plassering og antall beholdere.

Avfallsmøblene produseres i stål, og er utviklet i samarbeid med egne designere, Inventas, studentmiljøet ved NTNU og kundene. Klimautslippene fra produksjonen er minimale samtidig som produktene er tidløse, brukervennlige og har solid kvalitet.

Tilpass innkast til brukerne

– Vi har mange ulike topper å velge mellom; store, små eller tilpassede innkast. For kjøkkenpersonell for eksempel, kan det være greit å satse på større åpninger, da denne yrkesgruppen også trenger et effektivt system.

– Vår erfaring er at travle forbipasserende tenker seg om en ekstra gang, og kildesorterer grundigere, når innkastene er mindre. Slik oppnår man en ryddig kildesorteringsstasjon, fortsetter Kristin.

fire nobell avfallsbeholdere i en sorteringsstasjon inne, under en benkeplate. miljøbilde
tre sinus avfallsbheoldere i en sorteringsstasjon ved siden av en benk. miljøbilde

Monterer nasjonale etiketter

Tydelig merking er nok den viktigste faktoren for å lykkes med kildesortering. I fabrikken ligger nasjonalt utformede etiketter klare, i tillegg til noe formtilpassede utgaver. Disse monteres på i fabrikken for dem som ønsker det.

– Interessen for de nasjonale etikettene har økt stort i det siste. Det kildesorteres iherdig der ute, noe vi registrerer med stor glede!

– Ta gjerne kontakt med oss, så finner vi den optimale løsningen sammen, oppfordrer Sandkjernan.